Ideea a fost tot timpul în mintea mea, de mulți ani, doar că în acea perioadă nu îmi puteam închipui cum aș putea eu să vin în sprijinul prestatorilor de servicii din România, care se răreau pe zi ce trecea. Cred că totul a început în perioada desființării școlilor profesionale, perioadă care a coincis şi cu schimbarea mentalității celor tineri, din acea perioadă, că nu mai este nevoie de meserie, care până atunci era „brățară de aur”. În timp ce școlile profesionale se închideau, toți tinerii se orientau către facultăți, toți își doreau să fie ingineri, iar majoritatea au reușit și au devenit ingineri. Dar ei nu îl puteau înlocui pe maistrul mecanic care se apropia de vârsta pensionării și nici pe sudorul plecat să muncească peste hotare în cu totul alte domenii lăsând fărâma de talent și pricepere care ar fi putut exista în ei să se risipească. Și, astfel, am rămas fără meseriași deoarece tinerii care nu au reușit la facultate nu mai erau îndemnați să învețe o meserie, deoarece aceasta căzuse în derizoriu, nu era căutată și era și prost plătită.

Și eu la rândul meu, inginer fiind, am luat calea străinătății. Aici s-a și reaprins, după mulți ani, dorința și ideea de a face ceva, ascultând o reclamă foarte scurtă și enervantă, care se repeta obsesiv la un post de radio. De la acea reclamă a început totul și s-a născut, în 2018, sameargatreaba.ro - platforma de servicii care își propune să clădească reputația oamenilor harnici și muncitori, cum ne place să îi numim pe prestatorii și beneficiarii înscriși pe platforma noastră. Am creat această platformă și cu sprijinul unor prieteni, care mi-au susținut ideea, pentru a veni în ajutorul puținilor meseriași rămași în țară, dar și a celor care au lucrat în străinătate, au învățat o meserie și acum au nevoie de un ajutor pentru a-și clădi o reputație, odată întorși acasă.

Acum, suntem pregătiți să vă oferim o alternativă la soluțiile existente în acest moment în mediul online, în domeniu serviciilor. În crearea ei, am pornit de la problemele și nemulțumirile multora dintre voi, fie că sunteți de-o parte sau de alta a "baricadei" în această veșnică luptă dintre prestator și beneficiar. Această luptă nu se va încheia niciodată, dar trebuie să o ducem în cel mai civilizat mod posibil, să ne luăm măsurile necesare și să fim pregătiți să reușim sau să eșuăm, și să o luăm de la început cu ce am învățat din experiențele precedente.
Dorim ca „Să meargă treaba!” să fie mai mult decât o lozincă, să fie o platformă utilă, care să le ofere prestatorilor de servicii din România un loc unde să își arate priceperea celor din apropierea lor, direct interesați în acel moment de serviciile lor. Să culeagă recenzii pentru munca depusă, recenzii care să rămână și după ce banii se cheltuiesc.

Orice meserie ai avea sau orice serviciu ai presta, sunt convins că ai dat peste un client care ți-a făcut „zile fripte” și consideri că nu a fost vina ta absolut deloc. Pe de altă parte, sunt la fel de sigur că de-a lungul timpului ca și beneficiar al anumitor servicii ai întâmpinat probleme cu un meșter, meseriaș sau... „neserios” care ți-a oferit un serviciu de proastă calitate, iar tu nu ai făcut nimic greșit.

Te invit să ne susții inițiativa apreciindu-ne pagina de acebook și să te alături comunității celor care vor mai mult și sunt dispuși să depună efortul necesar pentru al obține, te invit în grupul #sameargatreaba şi împreună să aducem schimbarea atât de necesară, să facem ceea ce ne place cel mai mult și să ne mândrim cu realizările noastre.

Dacă te recunoști într-unul din cei descriși mai sus și dorești să contribui la această inițiativă, să depui un pic mai mult efort pentru a avea mai multe șanse să obții rezultatele dorite, te așteptăm alături de noi ca #prestator sau #beneficiar !


Mult succes!