România  hai@sameargatreaba.ro (+40) 373 747 871 (+40) 760 350 840
Alege corect centrala termica si firma care sa o monteze si intretina
  • 20 May 2020

Alege corect centrala termica si firma care sa o monteze si intretina

acest articol este un guest post oferit de Cosmin de la Blog de Instalații.

Centrala termică este concepută pentru a spori calitatea vieții și confortul locunței tale. Ea le facilitează celor care o utilizează cele mai bune condiții de viață în timpul anotimpului rece, dar și în celelalte sezoane ale anului.
De aceea, dacă ai nevoie de apă caldă menajeră și de căldură la cele mai înalte standarde de calitate, alegerea centralei în mod corect îți va influența confortul tău și al familiei într-un mod favorabil.
Nu trebuie uitat nici faptul că, pe lângă alegerea unui echipament superior din punct de vedere al calității, este esențial să optezi pentru o firmă care să asigure montajul corespunzător a acesteia, în conformitate cu specificațiile tehnice și recomandările producătorului. Orice montaj care se efectuează cu personal neacreditat ANRE și ISCIR, pe lângă faptul că este foarte periculos deoarece vă pune viața în pericol, echivalează cu anularea garanției oferită de către producător!
De aceea, alege întotdeauna o firma care să-ți ofere personal profesionist, acreditat și experimentat, pentru că, numai în acest mod centrala ta termică o să funcționeze în parametrii corespunzători și poți să prelungești durata ei de viață.


Ce criterii să urmezi când alegi o centrală termică

Este recomandat ca întreg procesul de alegere a centralei termice să se realizeze alături de echipa care se va ocupă de montaj. Dacă vrei să alegi o centrală termică pe gaz, poți folosi acest calculator care te ajuta să faci alegerea corectă.
Chiar dacă consideri că dispui de pregătirea tehnică necesară, doar profesioniștii știu care sunt cele mai recente modele care îți oferă nu doar calitate superioară dar și un raport calitate/preț excelent. În plus, alegerea viitoarei tale centrale termice trebuie să se bazeze și pe considerente de ordin economic:
- costuri cât mai scăzute de întreținere;
- asigurarea mentenanței și a verificărilor periodice impuse de lege;
- efectuarea reviziilor în caz de necesitate și a celei obligatorii.
Firma pe care o vei alege pentru montaj trebuie să fie în măsură să-ți asigure și furnizarea unor servicii pe termen îndelungat, la prețuri mai accesibile, decât în situația în care ai opta pentru o altă companie, care să efectueze doar operațiunile de verificare, mentenanță sau service.


Criterii de alegere a centralei

Alegerea viitoarei tale centrale termice ar trebui să se bazeze pe următoarele considerente:
Tipul de combustil disponibil în zona în care locuiești Cele mai avantajoase și eficiente sunt centralele termice pe gaz în condensare, acestea având un cost de întreținere relativ scăzut pe termen lung.
Nivelul de randament termic Este recomandată o centrală termică al cărui randament să fie mai mare de 90%.
Puterea centralei termice Puterea centralei termice trebuie raportată la suprafața care trebuie încălzită și al numărul de calorifere (inclusiv de băi) pe care le deservește.
Nivelul de eficiență energetică Raportul între consum și costurile acestuia.
Tipul de tiraj Se poate opta între cel natural, dar care implică mai multe costuri și care nu este atât de eficient (și nici nu se prea mai produc în ultima perioadă), sau cel forțat, care prezintă cel mai echilibrat raport între costuri și eficiență.
Posibilitatea de a conecta elemente suplimentare Acestea contribuie la creșterea nivelului randamentului și/sau facilitarea în operarea centralei.
Dacă ești în căutarea unei centrale îți recomand acest model.


Alege corect centrala termica

Centrala termică aleasă corect îți va oferi confortul dorit prin posibilitatea de a încălzi și de a beneficia de apă caldă menajeră permanent, dar ceea ce este și mai important, la prețuri optimizate cu necesitățile beneficiarului. Tocmai pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de prezența unei persoane calificate în momentul achiziționării unei centrale termice.
Ca exemplu, gândește-te că o centrală termică cu o putere între 24-27 kW poate susține până la 10 radiatoare, în timp ce una de putere mare (35-42 kW) suportă până la 20 de radiatoare. Dar care producător și model îți oferă cel mai bun raport între calitate, preț și exploatare pe termen lung, astfel încât să ai parte de amortizarea investiției într-un interval de timp cât mai redus? Sau care este cea mai avantajoasă formulă prin care poți obține costuri de mentenanță și service diminuate pe termen îndelungat?
Răspunsul la astfel de întrebări nu ți le poate oferi decât un specialist care să-ți asigure nu doar alegerea și montarea centralei termice, ci și care să se ocupe de mentenanța și întreținerea acesteia pe toată durata ei de viață.
Pentru că asigurarea unor servicii de calitate înseamnă, de fapt, că un client beneficiază de servicii personalizate, orientate în mod strict către nevoile sale.


Concluzie

O firmă care îți oferă astfel de servicii este ceea ce își dorește orice utilizator, pentru că acest lucru înseamnă eficiență sporită (datorită cunoașterii modului de funcționare și a sistemului instalat), costuri minime (timp redus de intervenție tocmai pentru că nu va mai fi nevoie de consultarea proiectului inițial) și plus de valoare. În plus, o astfel de firmă îți oferă garanția lucrării pe termen lung, acreditări ANRE și ISCIR, competitivitate, profesionalism și soluții problemelor tale, ori de câte ori ai nevoie.
Alege-ți viitoarea centrală termică și compania care se va ocupa de montarea acesteia, dar în aclași timp și cea care îți va asigura lucrările de reparație și întreținere pentru ca aceasta să funcționeze în parametrii o perioadă cât mai lungă de timp. O astfel de firmă o poți găsi publicând anunțul tău de lucrare pe cea mai nouă platformă de servicii din România în domeniul „Instalații termice și sanitare”. La finalul lucrărilor evaluează serviciile executate pentru a veni în sprijinul altor beneficiari când vor trebui să aleagă și ei prestatorul potrivit pentru lucrarea lor.